Ne čakaj predolgo. Ni treba, da on ve.


V soseski je živela starejša gospa, pravzaprav babica. Vsak dan se je v poletnih večerih sprehajala mimo mojega doma. Vedno tiha. Veno sama. Vedno z volneno kapo na glavi in pogledom, povešenim v tla. Skromna. Njena oblačila so bila sicer čista, a odraz preteklosti. Kljub njeni drugačnosti, si jo zlahka spregledal. Bila je, kot da je ni. Ne spomnim se, da bi jo videla nasmejano. Ko sem si kdaj pa kdaj drznila ogovoriti jo, sem nehote začutila žalost v njenih očeh. Ni mi bilo jasno, zakaj ta neskončna žalost. Ima moža, skrbne otroke, vnuke, lepo hiško.

No, je pač verjetno taka. Brez življenja.

Minilo je leto in spet je prišlo poletje. Skupinica mlajših upokojenk se je po ulici bližala naši hiši. Na daleč sem jih opazila. Bile so mi všeč. Vesele, klepetave, razigrane…polne življenja. Po blazinah sodeč, sem sklepala, da gredo na telovadbo. Ko so se mi približale, sem začudeno obstala. Kakšno presenečenje!!! Kaj takega? Kako je to mogoče? Ena izmed smejočih upokojenk je bila tista babica z volneno kapo na glavi. A tokrat brez kape. Z dvignjenim pogledom, moderno oblečena v športna oblačila in žarom v očeh. Je to mogoče? Le kaj se je zgodilo?!

Spraševala sem se in kmalu izvedela. Umrl ji je mož. Zdaj je lahko živela, kakor je želela.

Hm, je bil njen mož res tako slab? Naključje je naneslo, da mi je zaupala njeno zgodbo:

»Oh, moral je umreti, ljubi moj mož, da sem jaz zaživela. Ko bi zmogla že prej. Šele, ko ga ni bilo več, sem mu lahko odpustila.  Odpusti vsakomur, draga moja, odpusti vse. Ni treba, da on to ve. Samo odpusti vse. Le tako boš spet začutila sebe in zares polno živela

Kapo dol babica, nikoli ni prepozno. Hvala, ker ste delili z mano. Vsakokrat, ko se zalotim, da najraje ne bi odpustila, se spomnim na vas, na vašo zgodbo.

Kaj pa ti? Si že doživel lahkotnost, svobodo, ki ti jo daje odpuščanje?

Odpustiti drugim je tvoje darilo tebi.

Ni priznanje, da ima drugi prav.

Ni zanemarjanje sebe.

Je le dovoljevanje različnosti.

Dopuščanje, da nekdo vidi, sliši, čuti drugače kot ti.

Razumevanje, da nekoga srce boli drugače.

Kako DOJETI in ODPUŠČATI ter ZAŽIVETI SEBE se bomo naučili v Šoli kreiranja ODNOSOV IZ SRCA.

Odkrij, kaj vse te poleg odpuščanja čaka v spletni Šoli kreiranja ODNOSOV IZ SRCA, inkubatorju zaveti visokih vibracij za vzgojo srca. https://nevenkazejn.si/izdelek/spletna-sola-kreiranja-odnosov-iz-srca/

Iz srca vabljen,

Nevenka

Comments are disabled.